/Som trottoaren älskar förloraren


Lite såhär har min helg sett ut. Åker båt i flera timmar för att sedan få se Gotland täckt i is, snö och rå luft.
Senare ser vi Håkan på en liten scen&dansar fram blåmärken över benen&trettonåringen i oss. Men det är inte bara pophjärtat som slår till under 'precis som romeo', det är hela jag. Varenda millimeter av min kropp som är trött på kärlek och sådant som hör till.
Resten av dagarna kedjeröker vi på torr asfalt, går runtrunt i visby, jag träffar deras fina stora kompisgäng och ligger i ett nästan kolsvart rum  och pratar förbjudet.
Nu befinner jag mig dock flera mil både därifrån och solna. Men det var vi en annan gång.

/

Image and video hosting by TinyPic

/Youth knows no pain

Fastnar i sängen och stirrar upp mot tak&färgfläckar. Gör inte mycket annat än att lära mig Lykkes nya album utantill och ibland önskar jag bara att det var mitten av augusti igen. Att vara löjligt kär och veta precis i vilka banor min vardag hör hemma. Att åka innerstadsbuss tills kläderna klistrar sig mot kroppen och att aldrig kunna sova ordentligt för att två i samma säng blir för varmt. Att aldrig vara ifrån varandra och att springa iväg för att prata i telefon.

Fyra månader till och allting är tillbaka. Kanske inte samma beniga axlar men iallafall samma sol. Samma vänner i samma tält med samma vin med samma minnen. Att dansa bort hela vintern som mest varit hjärtekross och självömkan. Att stanna upp i samma sekund och känna att man lever. Och överlever.

////


Morgon hos Jakob efter en kväll/natt med mat och drinkar. Och Big Brother såklart.

/And i feel like i'm being eaten

Helgen beskrivs som bäst med Josefine,vin&tunnelbanor. Iskalla fötter&dem bästa vännerna i hela världen.
Vi bakar på kakmix, ser på filmer som får oss att skratta lite och somnar sedan för många mellan mina lakan. Äter nygräddade scones till frukost och lyssnar på eldkvarn. Röker i fönstret, njuter av morgonsolen och ligger tätt intill.

Om en vecka lämnar jag Stockholm för mer snö&andra fina vänner, och jag längtar. Komma bort kan vara den sämsta ursäkten jag kommer på just nu, men den är lika sann för det. För antingen stannar världen upp, eller så tyckt den rotera för fort.


/Heartbeats


/Det sjungs en sång inatt om ljus i vintertid


Har för första gången på länge inte sovit bort hela lördagens soltimmar.

/Another bad morning

Trött på tidiga mornar, noll kronor på kontot och läxor som växer i en hög borta på skrivbordet. Trött på förväntningar som sedan bara krossas och trött på pappa som säger upp all kontakt och försvinner genom lägenhetsdörren. Igen.

Trött på att vara för ung för det ena, och gammal för det andra. Trött på blåa väggar, smulor i sängen och pendeltåg som aldrig går. Trött på att aldrig veta bättre. På att lika naivt som alltid slänga ut hjärtat till en grupp som bara slåss för glädjen skull. Trött på att aldrig varken räcka eller finnas till.

Dock inte trött på att sitta kvar i flera timmar på ett café efter att kaffet tagit slut med Josefine iallafall.
Delar på cigaretter och går arm i arm genom gamla stan. Bra tjej det där.


////


Så uttjatad låt, men så snygg video. Vill också leva sådär och har inte åkt longboard på säkert ett år nu. eh.

/But I sense a lack of fear

Februari och det är gråare än vanlig. Jag vet inte ens längre vad det är jag sysselsätter dagarna med.
Ibland hamnar jag bara där; med besattheten av att hitta någon, i emils kök, på bussen jag borde tagit två timmar tidigare eller under tre duntäcken.

Det blir den 14e och jag är flera gånger nära på att skicka ett sms som säger att jag fortfarande älskar dig,men kommer sedan på att det inte finns någon anledning till att ljuga. Inte heller till forsätta spela något slags spel som kanske dödade oss båda.
Mina dagar förtsätter iallafall att se ut såhär och ni anar inte hur mycket jag väntar på någonting annat;
/Lonely heart clubs band osv

Image and video hosting by TinyPicKanske världens mest överskattade dag, alla hjärtans dag alltså.
Jag har mest varit i skolan, träffat Olivia och sedan ätit middag och druckit vin som hållt på att bli för gammalt med dessa tjejer. Inte helt fel för en måndag såklart. Ibland är det så himla skönt att bara få vara sexton år och precis ingenting annat.

/I will crush my fantasy

Kan inte påstå att helgen har bjudit på speciellt mycket alls. Känns mest som om jag åkt fram och tillbaka mellan tunnelbanelinjerna, för rastlös för att någonsin kunna stanna kvar. Föruom i fredags då, då var jag mest insnöad.


/Idag har jag inte lämnat sängen


/Men det gör ingenting om dina händer är här

Nej
ingenting händer här.
Slår rekord i frånvaro från mattlektionerna och det
känns mest som om dem största explosionerna sker i mitt huvud.

Du säger: äntligen känns det som om du bryr dig.
Men jag har faktiskt aldrig brytt mig mindre än just nu.

För det blir vår
och sedan den där sommaren som jag så noggrant planerar.
Och jag tror att just att vår historia är någonting
som aldrig kommer smälta fram under snön.
Inte dyka upp bland allting annat vi försökt gömma undan.


/What a mess a little time makes to us when time and place collide


snygg.snygg.snygg

////

Image and video hosting by TinyPic

////

Går runt i någon slags dimma och väntar på livet

/One eye in the sun, one in the night


Åker skridskor och känner mig som bambi. Eller jag frös mest och gick av isen efter en halvtimme.
Vid Östermalmstorg åker den just den där bussen förbi och det skär lite i mig. Men förtiden har jag lärt mig, och vänder blicken för att titta på det jag har istället.
Åker hem till emil och han lagar mat medans jag och jakob lyssnar på hits från 2001 och röker på hans lilla ballkong. Timmar av matkoma senare sitter jag på nockebybanan igen, fast åt andra hållet; tänker att livet inte är så jävla dumt iallafall.

////// W E E K E N D

Sovit för lite, gått på bio med Jimmy och nördat world of worldcraft resten av natten tills klockan blev den tiden då det är nattbuss hem som gäller. Fulla människor och det knastrar äntligen av gruset under mina skor när jag går hem genom solna.

Fikat med världens sötaste kusinbarn. Hon är fem år och pratar ivrigt om allting här i världen, håller min hand och skuttar fram på drottinggatan.
Köper ett par nya byxor och är lite wild&crazy tillsammans med Linda.Och åkte iväg till Sollentuna för att träffa en drös med gamla vänner, dricka gratisöl och hamna i bråk med en moderat. Inte mycket dans men därimot destå mer gitarrspel och nostalgitrippar.
För ett år sedan spenderade jag minst en helgdag i veckan där, sov skavfötters med någon av pojkarna och kokade pasta till frukost.
Nu var övervåningen avspärrad, nya ansikten lite överallt och ingenting riktigt som då. Fast på ett bra och ganska sköt sätt.


/ÄR DET LÖRDAG SÅ ÄR DET


/They light up the rivers that the birds fly over


bilder/clara

/Battle for the sun

Vaknar upp i ett lite för varmt rum, stänger av våra väckarklockor och somnar om.
Jag sjukanmäler mig och vi steker pankakor, kollar på meningslösa teveprogram och gör allting annat än dem där mattelektionerna där mitt huvud mest fylls av siffror och damm./SPELLISTA


/WAYOUTWEST
////


Idag händer ingenting. Därför får det bli lite gamla bilder jag fann på emils dator. FASHIONBRUDAR!!1